Suomitutka ja Suomitutka Plus -palveluiden rekisteriseloste

  1. 1.Rekisterinpitäjän nimi ja osoite

    Sanoma Media Finland Oy
    Y-tunnus: 1515901-4
    Osoite: Töölönlahdenkatu 2, PL 35, 00100 Helsinki

  2. 2.Rekisteriasioita hoitava henkilö

    Mikko Paakkunainen
    Töölönlahdenkatu 2, 00100 Helsinki
    mikko.paakkunainen@sanoma.com
    09-1221

    Asiakaspalvelu: info@suomitutka.fi

  3. 3.Rekisterin nimi

    Suomitutka ja Suomitutka Plus -palveluiden käyttäjärekisteri

  4. 4.Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

    Suomitutka on tutkimuspaneeli, jonka kautta Sanoma ja kolmannet osapuolet voivat lähettää rekisteröidyille kyselyitä erilaisista aiheista ymmärtääkseen paremmin kuluttajien odotuksia, mieltymyksiä ja mielipiteitä. Lisäksi Sanoma pyrkii rekisteröidyn päätelaitteelle asetettavan evästeen tai muun vastaavan tunnisteen avulla ymmärtämään, miten sen palveluita käytetään.

    Suomitutka Plus on tutkimustyökalu, jolla seurataan rekisteröidyn internetinkäyttöä rekisteröidyn suostumuksellaan asentaman tracker-ohjelmiston tai muun vastaavan tekniikan avulla. Tutkimustyökalun avulla Sanoma pyrkii ymmärtämään, miten erilaisia internetpalveluita käytetään.

    Rekisteröidyn henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

    • mielipide- ja markkinatutkimukseen
    • sopimussuhteen hoitamiseksi
    • liiketoiminnan kehittämiseksi
    • markkinointiin
    • profilointiin
    • tilastolliseen analysointiin
    • mahdollisten väärinkäyttötapausten selvittämiseksi sekä
    • muihin vastaaviin perusteltuihin käyttötarkoituksiin.

  5. 5.Kuvaus tiedoista

    Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja:

    Suomitutka -kyselypaneeli

    1) Rekisteröidyn antamat henkilötiedot

    a) Käyttäjätunnus
    b) Sähköpostiosoite
    c) Muut mahdolliset käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot

    2) Rekisteröidyn antamat sosiodemograafiset tiedot

    a) Sukupuoli
    b) Syntymävuosi
    c) Sosioekonominen asema
    d) Koulutusaste
    e) Tulotaso
    f) Postinumero
    g) Maa, josta rekisteröity palvelua käyttää

    3) Kyselytutkimustiedot

    a) rekisteröidyn vastaukset kyselyihin

    Suomitutka Plus -selainpaneeli

    4) Rekisteröidyn laitteen tiedot

    a) Käyttöjärjestelmä
    b) Käyttöjärjestelmän versio
    c) Laitteen malli
    d) Internet-yhteys
    e) IP-osoite

    5) Rekisteröidyn selailutiedot

    a) Rekisteröidyn vierailemien sivustojen URL-osoitteet
    b) Rekisteröidyn vierailun ajankohta ja kesto
    c) Rekisteröidyn syöttämät hakusanat
    d) Rekisteröidyn käyttämät ohjelmistot ja sovellukset
    e) Rekisteröidyn näkemät mainokset
    f) Rekisteröidyn uniikki käyttäjänumero

    Tietoja käsitellään pääsääntöisesti kootusti. Rekisterinpitäjä säilyttää käyttäjän antamat henkilötiedot (ryhmä 1) erillään toisista tietoryhmistä (ryhmä 2-5). Rekisterinpitäjä ei yhdistä käyttäjän antamia henkilötietoja muihin tietoihin, ellei pakottavasta lainsäädännöstä tai käyttäjän pyynnöstä muuta johdu.

  6. 6.Säännönmukaiset tietolähteet

    Suomitutka–kyselypaneelissa tietoja kerätään rekisteröitymislomakkeen, rekisteröidyn vastaamien kyselyjen sekä evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden kautta Sanoman evästekäytännön mukaisesti: https://sanoma.com/fi/tietosuoja/evastekaytannot.

    Suomitutka Plus –selainpaneelissa tietoja kerätään lisäksi käyttäjän suostumuksella käyttäjän päätelaitteelle asennetun tracker-ohjelmiston avulla taikka proxy-palvelimen kautta.

  7. 7.Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

    Rekisteröidyn henkilötietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle henkilötietolain sallimin tavoin.

    Rekisterinpitäjä ei säännönmukaisesti luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille. Rekisterinpitäjä voi käyttää henkilötietojen käsittelyssä alihankkijoita, jolloin se takaa sopimusjärjestelyin, että alihankkijoille siirrettyjä henkilötietoja käsitellään kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

  8. 8.Rekisteröidyn tarkastusoikeus

    Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa häntä koskevat rekisteriin tallennetut tiedot. Tarkastusoikeutta koskevat yhteydenotot tulee tehdä kirjallisina ja allekirjoitettuina kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.

    Jos rekisteröidyissä tiedoissa on virheitä, rekisteröity voi esittää kohdassa 2. mainitulle rekisteriasioista vastaavalle henkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön.

  9. 9.Rekisterin suojauksen periaatteet

    Manuaalinen aineisto


    Manuaalista aineistoa ei ole.

    Sähköisesti tallennetut tiedot


    Henkilötietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijät, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä henkilötietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään.

    Tiedot kerätään pilvipalveluun ja/tai tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Rekisteröidyn antamat henkilötiedot (kohdassa 5 kuvattu tietoryhmä 1) säilytetään erillään muista palveluiden kautta kerättävistä tiedoista (tietoryhmät 2-5). Alihankkijoiden käyttämisellä pyritään varmistamaan se, ettei kenelläkään toimijalla ei ole samanaikaisesti käytössä kaikkia Suomitutka- ja Suomitutka Plus -palveluiden kautta kerättyjä tietoja.